Maria Bucht med sina barn Matteus och Markus, 12 april 2006.


Storm Lycka f 00, e. Lykke Gutten u. Mago Best e. Pio

Ruby Star II, e. Millfield Ensign RC 32, f -80. En underbar dam som det var ett privilegium att få ta hand om.

Salvia, e Hellekis Timjan, f-93. En kalaspingla med vilja.

Brisa f.-09 e.Odin 1986 u.Utgårds Bulta 23290, Markus f-04, e.Magnus u.Maria och jag.

Sitsträning på Nolia-mässan 2010.

Att bara få ta in sig själv på hästryggen ger massor av information.Setif, min förstföda fick sluta sina dagar oktober 2011, 18 år gammal.  Saknad - älskad

Presentation

Jag bor tillsammans med min man och tre barn på en gård utanför Kalix. På gården finns även två hästar, två katter och två grävmaskiner (1,5 och 4,5 ton)

2010 köpte vi ett hus inne i Börjelsbyn som fungerar som kursgård. På gården finns möjlighet för övernattning (fyra bäddar) för dig som bor utanför Kalix. Det gör det möjligt för dig att komma hit för en intensiv kurshelg med Alexanderteknik, utan bekymmer för boendet. Vill du så kan du även passa på att besöka IKEA som ligger i Haparanda, ca 7 mil från Börjelsbyn.

Min ingång till Alexandertekniken kom via mitt intresse för ridning. Mellan åren 1995-98 red jag centrerad ridning, som bland annat baserar sig på Alexanderteknik. Under de åren kom jag till en punkt där jag insåg att det varken var fel på häst eller instruktör utan att hindren för min utveckling låg hos mig själv.

Sommaren 1997 publicerades en artikel i Norrbottens Kuriren om en Luleåfödd lärare i Alexanderteknik verksam i London. Jag kontaktade henne och året därpå arrangerades en introduktionskurs i Luleå och jag fick min första första lektion i Alexanderteknik och jag var fast.

Under åren 2000 – 2003 studerade jag till Alexanderlärare vid Stockholms Alexanderlärarutbildning. De kunskaper jag fick med mig därifrån har hjälpt mig på mer är ett sätt och på mer än en nivå.

Alexanderteknik omfattar det man i dag kallar mindfulness, coaching, stresshantering, kroppsmedvetenhet, självkännedom och självkänsla. Metoden är över 100 år gammal och hur aktuell som helst!

2005 kom jag i kontakt med Equine Touch. Setif brottade med svårigheter och problem i sin kropp och även om hon var veterinärt friskförklarad fungerade hennes kropp inte i ridningen. Jag läste en artikel om ET och åkte ner på steg 1 kursen i Skurup. Effekterna av ET på Setif och Ruby sporrade mig att gå vidare med ET och i maj 2007 blev jag Equine Touch instruktör.

Alexandertekniken och Equine Touch kompletterar varandra och jag använder den kunskap jag har om hur både människa och häst fungerar för att hjälpa ryttare och häst att bli ett samstämt och harmoniskt ekipage.

Numera samarbetar jag med Lena Danius, instruktör i klassisk ridning. Alexandertekniken och den klassiska ridningen passar som hand i handske. I vår undervisning fokuserar vi på position, precision och perception där balans, följsamhet och lätthet uppstår när hästens och ryttarens kropp kan vara avspända i sitt arbete tillsammans.

Hej,
jag önskar er alla glada adventar, en god jul och ett gott nytt år!
Samarbetet med Ed Dabney fortsätter och kursen i augusti var en succé. Det blir en kurs även våren 2012, vi arbetar med att förbättra upplägget så i januari ska alla detaljer vara klara.

gruppbild från kursen med Ed i augusti 2011.

Lenas och min gemensamma blogg är på väg med stormsteg mot sitt tredje år. Den är välläst och till vår stora glädje tar sig läsarna tid att kommentera våra inlägg. Tack för ert engagemang, det värmer! Titta in på den svenska och den engelska bloggen.

I somras kom min nya rid- och körhäst hem till gården, en vacker 3 årig knabstruppervallack från stuteriet Sanvic Knabstrupper i Falköping, Amaretto.

Önskar er alla ett gott slut och ett gott nytt, hoppas vi ses under 2012!
Maria

Amaretto -08, e. Danilo SKN 18 u. Havens Artemis SKN 1051 ue. Conetti Lynghöj KNN 118 Amareto och jag på Eds kurs i augusti 2011, vi tränar flexions.

Högst upp på sidan.